Yksityisyrittäjä! - Harkitsetko turvajärjestelmän hankkimista yritykseesi?


Yksityisyrittäjänä tarvitset turvajärjestelmän joka on muutakin kuin pelkkä hälytin tai kamera. Tarvitset järjestelmän joka antaa sinulle mielenrauhan. Markkinoilla on useita eri vaihtoehtoja yrityksesi turvaamiseksi. Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia aiheita:

 • Miksi sinun kannattaa hankkia turvajärjestelmä?
 • Parhaat ratkaisut PK-yrityksille
 • Kuka asentaa järjestelmän yritykseesi?


Miksi kannattaa hankkia hälytysjärjestelmä?

1. Suojele henkilöstöäsi, toimitilojasi ja irtaimistoasi.
Yrityksesi on sinun ylpeytesi ja ilosi aihe – ja tietysti elinkeinosi. Ethän tahdo vaarantaa asioita olemalla hankkimatta oikeanlaista turvajärjestelmää?

2. Tunnista turvallisuuden trendit ja tee parempia liiketoimintapäätöksiä.
Tarkastelemalla turvallisuusdataa, voit seurata asiakkaiden aktiivisuutta, tunnistaa turvallisuusriskejä ja tunnistaa liiketoiminnan tehostamiskohteita.

3. Säästä aikaa, rahaa ja resursseja.
Ota nämä asiat huomioon:

 1. Heräät yöllä paniikissa, koska muistit unohtaneesi virittää liiketilasi hälytysjärjestelmän.
 2. Olet matkoilla ja tahdot tarkistaa kuinka asiat sujuvat sinun poissa ollessasi.
 3. Kuulet yrityksesi naapurilta, että heidän tiloihinsa murtauduttiin ja alueen muihinkin yrityksiin on murtauduttu lähiaikoina.

Oikealla turvajärjestelmällä:

 • hälytykset tulevat sinulle sekä 24/7 Turvapalvelukeskukseen
 • voit virittää ja poistaa järjestelmän virityksen
 • tarkistaa videovalvonnan live- tai tallennetut videot
 • tarkistaa muut tiedot, kuten liikkeen avaamis- ja sulkemisajankohdat


kaikki tämä käsiesi ulottuvilla tietokoneellasi, tabletillasi, älypuhelimellasi tai jopa älykellollasi.

4. Takaa mielenrauhasi olemalla varma, että yrityksesi on turvassa poissaolosi aikana.
Hankkiessasi oikean pienille yrityksille tarkoitetun turvajärjestelmän, voit tarkistaa yrityksesi tilanteen milloin vain, mistä vain – mahdollistaen mielenrauhan ollessasi matkoilla nauttimassa ansaitusta lomasta.

 

Paras turvajärjestelmä PK-yritykselle

Mikä on paras turvajärjestelmä PK-yritykselle? Se riippuu. Vastataksemme kysymykseen, tarkastellaan ensin eri vaihtoehtoja löytääksemme juuri oikean ratkaisun sinun yrityksellesi.

1. Perinteinen hälytysjärjestelmä

Perinteinen turvajärjestelmä koostuu ovien / ikkunoiden kosketusilmaisimista, käytävän liiketunnistimista tai lasirikkoantureista, jotka osoittavat kohti myymälän pääikkunaa. Se sisältää myös näppäimistön, jolla voit virittää ja poistaa järjestelmän käytöstä. Perinteiset tietoturvajärjestelmät ovat hyviä suojaamaan yrityksesi, mutta antavat lisäksi tietoja yrityksesi toiminnasta, mikä säästää aikaa ja rahaa.

Kaikilla ilmaisimilla/antureilla/tunnistimilla/sensoreilla, jotka on sijoitettu ympäri toimitilojasi, on mahdollisuus kertoa sinulle tietoa yrityksestäsi. Oikean turvajärjestelmän valitseminen mahdollistaa tämän tiedon keräämisen. Voit muuttaa perinteisen hälytysjärjestelmän työkaluksi, joka kertoo yrityksesi kiireisyydestä, ilmoittaa sinulle odottamattomista tapahtumista, ehdottaa parannuksia ja hallitsee järjestelmää automaattisesti aiemman historian perusteella.

Kun harkitset perinteisiä turvajärjestelmiä ja ennen kuin tartut näkemääsi halpahintaiseen mainokseen, varmista, että sinulla on tarjolla selkeä tieto siitä, kuinka nämä järjestelmät kommunikoivat ja millaista hallintaa ne sinulle tarjoavat. Oletko miettinyt kuinka järjestelmä kommunikoi kanssasi? Jotkut perinteiset hälytysjärjestelmät toimivat edelleen puhelinyhteyksillä tai tekstiviesteillä, ja siksi niiden hinta on niin alhainen. Aivan kuten henkilökohtainen elämäsi on siirtynyt kohti matkapuhelin- ja Internet-viestintää, on sama kehitys tapahtunut myös turvajärjestelmissä.

 

Muut vaihtoehdot

Mobiili- ja kahden yhteyskanavan järjestelmät (mobiili + internet) ovat parhaita vaihtoehtoja järjestelmäksesi. Ne hyödyntävät olemassa olevia yhteyksiä – kuten olemassa olemaa internet-yhteyttäsi tai paikallista matkapuhelinverkkoa – ja näin tarjoavat sinulle enemmän etähallintamahdollisuuksia matkapuhelimellasi, koska nämä järjestelmät ovat hallittavissa turvallisesti internetin ylitse.

Kahden yhteyskanavan malleissa järjestelmälläsi on myös luotettava varayhteys jos yksi verkkoyhteyksistä ei ole verkon vikatilanteen takia käytettävissä. Lisäksi järjestelmät ovat tietenkin myös akkuvarmistettuja sähkökatkojen varalta. Nyt kun olemme käsitelleet hälytysjärjestelmän yhteyskanavan valinnan, kannattaa seuraavaksi kiinnittää huomiota järjestelmän hallittavuuteen. Hallittavuuden kannalta tärkeintä on varmistaa että sinulla on käytettävissä mobiiliapplikaatio, joka toimii internet-yhteyden kautta. Tämä mahdollistaa hälytysjärjestelmän virittämisen ja virityksen poiston, raporttien seurannan, käyttäjien hallinnan, videovalvonnan hallinnan jne. Sinun täytyy pystyä hallitsemaan järjestelmääsi etänä, tarkistaa järjestelmän tilanne kun olet poissa ja hallita järjestelmää nopeasti tilanteen niin vaatiessa, missä vain – milloin vain.

 


2.
Videovalvonta

Kun olet valinnut parhaiten tarpeitasi vastaavan hälytysjärjestelmän, on useille pk- yrityksille seuraava askel valita sopivin videovalvontaratkaisu.
Tarkastellaan siis seuraavaksi erilaisia vaihtoehtoja videovalvontaratkaisuista.

Itsenäinen irrallinen järjestelmä: Näitä järjestelmiä voi hankkia lähimmästä marketista tai kodinkoneliikkeestä, internet on täynnä näitä järjestelmiä tarjoavia liikkeitä, sekä useat turva-alan yrityksen tarjoavat myös näitä järjestelmiä. Itsenäiset irralliset järjestelmät koostuvat yleensä tallentimesta (DVR/NVR) ja yhdestä tai useammasta kamerasta. Tallennin mahdollistaa 24/7 videotallennuksen.

Näissä järjestelmissä kamerat kytketään yleensä suoraan tallentimeen, josta ne saavat sähkövirran ja lähettävät kuvaa/videota tallentimelle. Joskus näiden järjestelmien yhteyteen on mahdollista saada mobiiliapplikaatio, tai voit seurata kuvia/videota paikalliselta ruudulta.


Pattereilla/akuilla varustetut kamerat (yleensä tee-se-itse asennuksiin): Nämä ratkaisut ovat yleensä koteihin suunnattuja ja käyttävät paristoja/akkuja yksinkertaistaakseen asennusta. Nämä kamerat tuottavat kuvaa/videota, mutta harkitse tarkkaan ennen kuin käytät tällaisia ratkaisuja yrityksessäsi.

Paristo/akku käyttöiset ratkaisut tallentavat lähes poikkeuksetta lyhyitä liiketunnistuksella käynnistettyä clippejä tai kuvasarjoja joista näet mitä tapahtui menneisyydessä, mutta et voi nähdä mitä tapahtuu juuri tällä hetkellä. Tämä riittää joillekin, mutta sinä yrität turvata yritystäsi varkauksilta, petoksilta ja muilta uhilta. Näin ollen 24/7 tallennus ja live video ovat kriittisen tärkeitä.

Integroitu kamerajärjestelmä: Näissä ratkaisuissa on tallennin ja yksi tai useampi kamera, järjestelmä välittää videota olemassa olevan verkkosi ylitse ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden seurata videokuvaa, tallenteita ja hallita järjestelmää verkon ylitse.

Vaikka integroitu kamerajärjestelmä on samankaltainen itsenäisen irrallisen järjestelmän kanssa laitteiden osalta, on niissä 2 erittäin tärkeää erottavaa tekijää:

 1. Integroidut järjestelmät ovat yhteydessä internetin välityksellä, mahdollistaen ohjelmistopäivitykset, joilla parannetaan kameroiden ominaisuuksia, analytiikkaa ja hallittavuutta. Päivityksillä kamerasi ovat ominaisuuksiltaan ajan tasalla myös tulevaisuudessa.
 2. Kamerat ovat yhteydessä hälytysjärjestelmääsi, jolloin käytössäsi on yksinkertaisin ja turvallisin ratkaisu yrityksesi tarpeisiin.

Pystyt nyt hallitsemaan kaikkia kohteen järjestelmiäsi, hälytys-, videovalvonta-, älypistorasia- ja älylukkojärjestelmiäsi, yhdestä portaalista tai mobiiliapplikaatiosta. Samasta paikasta näet hälytykset, järjestelmän tapahtumat ja tapahtumaan liittyvät videot. Nämä voivat olla helposti ja nopeasti katsottavissa olevia videoklippejä tai voit tarkistaa tallentimeltasi halutun ajankohdan 24/7 tallenteesta. Integroitu kamerajärjestelmä tarjoaa eniten joustavuutta, parhaimman kontrollin ja yleisesti parhaan käyttäjäkokemuksen, sinulle ja yrityksellesi.

 

Kuka asentaa järjestelmän yrityksesi tiloihin?

Nyt kun sinulla on parempi käsitys siitä, millainen hälytys- ja videovalvontajärjestelmä sopii parhaiten sinun yrityksellesi, on aika kysyä kuka on paras vaihtoehto järjestelmän toimittamiseen?

Ensinnäkin, lukitus, kulunvalvonta- ja hälytysjärjestelmien asentaminen kaupallisesti tuli Suomessa luvanvaraiseksi vuoden 2019 alussa. Jokaisella näitä tehtäviä suorittavalla yrityksellä tulee olla voimassa oleva Poliisihallituksen myöntämä Turvallisuusalan elinkeinolupa, sekä jokaisella asentajalla voimassaoleva kuvallinen turvasuojaajakortti. Asentajan on esitettävä voimassaoleva turvasuojaaja kortti aina pyydettäessä.

Toiseksi, toimitusta ei kannata nähdä kertaluonteisena asiana. Valitse toimittajaksi taho, jonka uskot olevan toiminnassa ja käytettävissä myös tulevaisuudessa. Yrityksesi voi kasvaa ja muuttua, jolloin tarvitset muutoksia järjestelmääsi tai vain tukea järjestelmän käyttöön, huoltoon tai ylläpitoon. Tämän vuoksi tahdot toimittajaksi kumppanin, joka on käytettävissäsi vastaamaan kysymyksiin, huoltamaan tai muokkaamaan järjestelmääsi.

Kolmanneksi, etsi toimittaja joka toimii läpinäkyvästi sinua kohtaan ja johon uskot voivasi luottaa myös tulevaisuudessa. Kysy seuraavat kysymykset tehdessäsi päätöksen joka vastaa yrityksesi nykyisiä ja tulevia tarpeita:

 • Kattaako tarjottu palvelusopimus laitteet ja asennuksen?
  Onko sopimuksen hinta kiinteä koko sopimuskauden, vai voiko se nousta?
 • Onko tarjolla joustavia maksu- ja sopimusvaihtoehtoja?
 • Mitä tapahtuu kun ensimmäisen sopimuskausi on ohi? Kuinka pitkissä jatkoissa sopimus jatkuu?

 

Harkitse toimittajia, joilla on vahvat selkeät palvelumallit, asiakasystävälliset sopimusehdot ja läpinäkyvä hinnoittelu, jotta voit paremmin ymmärtää mistä maksat. Nämä asiat mahdollistavat paremman ennustettavuuden tulevaan yhteistyöhösi toimittajasi kanssa, koska toimitus ei ole kertaluonteinen asennus, vaan yhteistyösuhde yrityksesi turvaamiseksi.

Lopuksi, aika on sinulle yrittäjänä tärkein resurssi, mutta yrityksesi turvallisuus on asia, johon kannattaa sijoittaa aikaa ja tehdä asia kunnolla. Käytä aikaa käydäksesi lävitse eri vaihtoehdot hälytys- ja videovalvontapalvelun tarjoajiksi, tahdothan ymmärtää kunnolla tarjolla olevat vaihtoehdot. Pidä huoli, että toimittajasi käy kanssasi lävitse eri vaihtoehdot, jotta valitsemasi järjestelmä on juuri se jota yrityksesi tarvitsee.

Loppujen lopuksi, oikean turvajärjestelmän valinta antaa sinulle mielenrauhaa, koska tiedät yrityksesi ja työntekijöidesi olevan turvattu. Etsi ratkaisu, joka on tarjoaa sinulle joustavuutta ja etähallintamahdollisuuden, sekä toimittaja joka pitää huolen sinusta ja yrityksestäsi pidemmällä ajalla rehellisesti ja läpinäkyvästi.

 

Juha Pieviläinen
Small and Medium Enterprises Lead
STANLEY Security Oy

sme_finland@sbdinc.com

 

 

OTA YHTEYTTÄ

Sähköposti: sme_finland@sbdinc.com
Puh: +358 20 4705