Älä anna lumen vahingoittaa turvajärjestelmää tai häiritä sen toimintaa

Tervetuloa turvallisuuskalenteriin. Tänään 9. joulukuuta haluamme muistuttaa, että vaikka lumi on ihana elementti, älä anna sen vaikuttaa hälytysjärjestelmäsi toimintaan.

Monet meistä toivovat valkoista joulua ja toisille lumi on jopa synonyymi kunnon talvelle. Samalla on syytä pohtia turvallisuushaasteita, joita lumentulo voi tuoda mukanaan. Pahimmassa tapauksessa lumi voi häritä muuten hyvin toimivaa turvajärjestelmää.

Lumi voi tukkia anturit ja sulkemismekanismit

Lumentulo pääsee toisinaan yllättämään ja sitä saattaa tulla kinoksittain kerrallaan. Lunta sataa yllättäin yön aikana runsaasti ja heräämme seuraavana aamuna valkoiseen maisemaan. Tämä merkitsee usein haasteita henkilöstölle ja liiketiloille, sillä lumi kulkeutuu ja pakkautuu helposti sisääntuloväyliin.

Jos lumi kasaantuu ja kertyy ovenkehyksiin tai niiden ympärille, se voi estää ovea sulkeutumasta kunnolla. Tämän seurauksena oven anturit voivat laukaista hälytyksen ja tästä seuraava hälytyskutsu voi johtaa tarpeettomiin kustannuksiin. Tai vielä pahempaa, ovi ei lukitu, jolloin luvattomat henkilöt pääsevät sisään. Avointa tai lukitsematonta ovea voidaan pitää suorastaan kutsuna saapua sisään, joka taas ei ole aina positiivinen seikka.

Suosituksemme yksinkertaisesti on: pidä ovenpielet ja sisäänkäynnit lumesta ja jäästä puhtaina, edesauttaaksesi tilojesi turvallisuutta.