Älä jätä arvoesineitä näkyville

Haluamme muistuttaa kuinka tärkeää on siivota kaikki näkyvät arvoesineet pois ikkunoiden läheisyydestä ennen toimiston sulkemista pidemmäksi aikaa. Murtautumisen mahdollisuus on suurempi, mikäli arvokkaat esineet tai tärkeät paperit ovat selvästi näkyvillä.

Tänään 19. joulukuuta haluamme muistuttaa siivoamaan arvoseineet ja tärkeät dokumentit pois näkyvistä ennen toimiston sulkemista joulun ajaksi.

Mikäli tilat ovat pitkään tyhjillään, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä yrityksen sisäpuolelle näkyy ikkunoista, varsinkin jos toimitilat sijaitsevat katutasossa. Älä pidä esillä liikaa tavaroita, laitteita tai muita arvokkaita esineitä ikkunoiden läheisyydessä, sillä tämä saattaa houkutella varkaita murtautumaan sisään.  

Myös suojaamalla suora näkyvyys sisätiloihin, esimerkiksi verhoilla tai kaihtimilla, tekee murtautumisen vähemmän houkuttelevaksi. Varkaiden on näin vaikea hahmottaa, onko tiloissa joku tai onko sielä mitään arvokasta anastettavaksi. Vie myös arvokkaat ja kevytkantoiset työvälineet, kuten kannettavat tietokoneet ja puhelimet kotiin loman ajaksi.

Käytä kassakaappeja ja tallelokeroita

Mikäli tiloistanne löytyy kassakaappeja tai tallelokeroita, suosittelemme käyttämään niitä. Salaiset paperit, sopimukset ja arvoesineet on hyvä aina siivota talteen näkyvistä, mikäli tilat ovat tyhillään pidemmän aikaa. Hyvä hälytysjärjestelmä ja hyvät turvallisuusrutiinit vähentävät ei-toivottuja tapahtumia ja jokainen voi nauttia rauhassa joulusta. Samalla joulun aika on yleistä aikaa varkauksille ja murroille. Siksi on hyvä tarkistaa, että kaikki varotoimenpiteet ovat kunnossa.