Hyödynnä valaistusta pitääksesi varkaat poissa

Koska tänään on jäljellä enää yksi yö jouluaattoon, haluamme neuvoa miettimään kuinka hyödyntää valaistusta kun toimisto sulkeutuu jouluksi. Ajastetun valaistuksen avulla voidaan ennaltaehkäisevästi tehdä tiloista hieman vähemmän houkuttelevia varkaille ja muille luvattomille henkilöille.

Ovatko toimitilanne tyhjillään pitkään joulun aikaan? Haluamme muistuttaa, että joulu on kiireistä aikaa, myös murtovarkaille. Tyhjiä rakennuksia ja toimistoja etsitään epärehellinen toiminta mielessä. Valaistus voi olla yksinkertainen ja tehokas tapa pitää varkaat poissa. Lisäksi se vaikeuttaa tunkeilijoiden piiloutumista ja nähdyksi tulemista niin sisä- kuin ulkotiloissa.

Valaistuksella voi olla ennaltaehkäisevä vaikutus

Ei voi tietenkään sanoa, että tilojen tulisi olla täysin valaistuja, jos sielä ei oleskele ketään, mutta selvästi tyhjillään oleva tila on helpompi kohde varkaille. Pimeissä rakennuksissa on myös helpompi liikkua tulematta nähdyksi. Ajastetun valaistuksen avulla valot voidaan kytkeä päälle ja pois satunnaisesti vakioaikataulujen sijaan – tämä antaa mielikuvan, että sisällä on ihmisiä vaikka tilat ovatkin tyhjillään. Myös liiketunnistimilla varustettu ulkovalaistus on monissa tapauksissa hyvä vaihtoehto murtojen estämiseksi. Kun valo yhtäkkiä syttyy, se saattaa monissa tapauksissa keskeyttää varkaan toiminnan.

Valaistuksen lisäksi muistutamme, että asennetulla turvajärjestelmällä ja siitä ilmoittavilla kylteillä pääsee pitkälle murtojen ehkäisemisessä. Varmista vielä, että postin kulku ja muut asiat, jotka tekevät selväksi että tilat ovat tyhjillään, ovat kunnossa.