Ole tietoinen ”hännästä” – myös jouluna

 

Tervetuloa turvallisuuskalenteriin. Tänään haluamme muistuttaa sinua kiinnittämään huomiota siihen, kenet päästät tiloihisi – jopa näin tunnelmallisena joulunaikana.

Suurin osa meistä on luultavasti joskus pitänyt työpaikan ovea auki takana tulevalle henkilölle, vaikka emme tiedä kuka tämä henkilö on. Saatat vain ajatella, että perässä tulevat ihmiset työskentelevät samoissa tiloissa tai et ehkä edes ajattele asiaa. Yhtäkkiä olet vapauttanut kulunvalvonnan tehtävästään ja pahimmassa tapauksessa altistanut yrityksen potentiaaliselle turvallisuusriskille.

Terve skeptisyys = hyvä turvallisuuskulttuuri

Vaikka joulu on hyväntahtoista aikaa jolloin haluaisimme levittää ylimääräistä iloa, se ei saa estää meitä käyttämästä tervettä järkeä. Ollakseen mukava ei automaattisesti tarkoita sitä, että pidämme yrityksen ovia auki jokaiselle, joka tulee perässämme sisään. Luonnollinen skeptisyys on hyvästä, myös juhlapyhien aikaan. Jos tapaa tuntemattomia henkilöitä käytävällä, ei ole pahitteeksi hymyillä heille ja kysyä ketä he ovat tapaamassa tai miten voisit olla heille avuksi.

Alan johtavana turvallisuusyrityksenä me STANLEY Securityssä suosittelemme, että näet hieman ylimääräistä työtä hyvän turvallisuuskulttuurin luomiseen, jossa työntekijät miettivät, mikä voisi mahdollisesti aiheuttaa vahinkoa yrityksen arvoille. Tämä on tärkeä asia ympäri vuoden ja tarkoittaa myös sitä, että saat parhaan mahdollisen vaikutuksen irti turvajärjestelmästäsi.