Varmista poistumisteiden esteettömyys – myös jouluna

Tervetuloa turvallisuuskalenteriin. Tänään 20. joulukuuta vinkkinä on siivota toimitilat siistiksi ennen vapaita ja samalla varmistaa, että poistumisteiden edusta ja ympäristö ovat esteettömiä.


On yleisesti tiedossa, että poistumisteiden edustan tulisi olla aina esteetön kriittisten tilanteiden varalle. On tärkeää päästä nopeasti, helposti ja turvallisesti ulos kun tilat on tarpeen evakuoida. Tämä on tärkeää, vaikka tilat jäisivätkin tyhjiksi joulun pyhien ajaksi.

Tilat siistiksi!

Monissa yrityksissä joulu on aikaa, jolloin myymälän puolelle täytetään uutta valikoimaa, hyllyt ovat täynnä kausituotteita ja varastot täyttyvät sekä uusilla, että vanhoilla tavaroilla. Joulukuu on monille myös kiireistä ja kaoottista aikaa, sillä useat prosessit pitää saada päätökseen ennen vuoden loppua. Kiireen vuoksi järjestykseen ja siisteyteen liittyvät asiat jätettään helposti huomioimatta ja tämä taas on turvallisuusriski. Pidä siis huoli, että liike- ja säilytystilat sekä poistumistiet ovat myös joulun kiireaikaan siistit. Siisteihin ja turvallisiin tiloihin on myös mukava palata joulun jälkeen.