Vältä varkauksia ja epärehellistä toimintaa joulun aikaan

Tänään 10. joulukuuta pureudumme epärehellisen toiminnan ongelmaan, joka koskettaa varsinkin kaupan alan yrityksiä. Joulu on kaupoille kiireistä aikaa ja varkaille taas otollista aikaa epärehelliseen toimintaan.

Olisi ihanteellista, jos kaikkiin ihmisiin voisi luottaa, mutta todellisuus on, että sekä sisäiset petokset, että asiakkaiden tekemät varkaudet ovat tosiasia monilla toimialoilla ja yrityksillä. Joulunaikaan tiloissa voi olla paljon ulkopuolisia vierailijoita tai kausityöntekijöitä. Ihmispaljous ja kiire luovat otollisen tilanteen epärehelliselle toiminnalle.

Ratkaisuja epärehellisen toiminnan ehkäisemiseksi

Yksi tärkeimmistä tehtävistä on puhua henkilöstölle tästä haasteesta. Monesti yritykseen palkataan kiireajaksi paljon ulkopuolista henkilökuntaa, joten on tärkeää kohdistaa heihin myös hieman lisähuomiota. Tarjoa heille kunnollinen koulutus työtehtäviin ja kerro selkeästi mitä seurauksia tulee, jos rutineeja ja sääntöjä ei noudateta. Voit myös rajoittaa extra työntekijöiden pääsyä vain välttämättömille toiminta-alueille.

Muista neuvoa työntekijöitäsi kuinka asiakkaita palvellaan, sillä hyvällä palvelulla estetään turhat varkaudet. Jos asiakas tuntee olevansa huomioitu, on vähemmän todennäköistä, että hän jättäisi jotain maksamatta. Kiinnittämällä jokaiseen asiakkaaseen hieman ylimääräistä huomiota, voidaan hyvin estää turhia varkauksia tai niiden yrityksiä. Mikäli epäilyttävää käyttäytymistä on havaittavissa joko työntekijöiden tai asiakkaiden keskuudessa, ei pitäisi epäröidä, vaan ilmoittaa asiasta tilanteen mukaan vartijalle, muulle henkilökunnalle tai esimiehelle.

STANLEY Securityllä on hyviä ratkaisuja ja palveluita epärehellisen toiminnan valvomiselle. Kulunvalvonnan, kameravalvonnan ja hälytyspalveluiden oikealla käytöllä on suuri vaikutus. Esimerkiksi STANLEY Interactive on ihanteellinen palvelu pk-yrityksille, sillä sen avulla voi valvoa ja hallinnoida yrityksen turvallisuutta monipuolisesti. 

Lue lisää STANLEY Interactive -palvelusta.