Uuden ajan fyysinen turva sisältää paljon muutakin kuin serverin konesalissa

Fyysisen turvan kerääminen pilviratkaisuun on juuri nyt kuuma trendi. Nykyään keskustellaan usein siitä, missä fyysinen palvelin sijaitsee, mutta pilviratkaisussa on kyse paljon muustakin kuin pilvessä sijaitsevasta palvelimesta.

Mitä itse asiassa tarkoittaa se, että jokin sijaitsee pilvessä? Pohditaanpa sitä. Usein sanotaan, että jotain sijaitsee jossakin muualla, ja se on saatavilla internet-yhteyden välityksellä. Se voi siis sijaita missä tahansa maailmassa, mutta silti vain mobiilisovelluksen tai selaimen päässä käyttäjästä. Se muodostaa perustan ns. SaaS-ratkaisuille (Software as a Service), joissa käyttäjän ei tarvitse enää olla huolissaan tallennusten säilytyksestä, päivityksistä, versioista, kehitystyöstä jne. Kaikki hankitaan tilausratkaisuna.


Pilvi tarjoaa käyttöön parhaat asiantuntijat

Fyysisen turvan siirtäminen pilveen merkitsee sitä, että vältytään käsittelemästä palvelimia, päivityksiä, turva-aukkoja, jäähdytystä – siis kaikkea sitä vastuuta, joka seuraa sisäisen järjestelmän ylläpitämisestä. Kun fyysinen turva annetaan turvallisuusasiantuntijoiden huolehdittavaksi, saadaan käyttöön sellainen asiantuntijaosaaminen, jota todella harvalla organisaatiolla on omasta takaa. On tosiasia, että monet absoluuttisesti korkeimpia turvallisuusvaatimuksia asettavat, esimerkiksi talousalan toimijat ja viranomaiset, ovat siirtäneet fyysisen turvansa pilveen jo nyt. Yksittäisinä toimijoina ne katsovat, etteivät kykene kustannustehokkaasti pitämään yllä sellaista turvatasoa kuin mihin erikoistuneet palveluntarjoavat kykenevät. Nämä palveluntarjoajat ovat erikoistuneet päivittämään laitteistoja ja ohjelmistoja mahdollisimman reaaliaikaisesti sellaisella osaamisella ja tempolla, johon kykenevät vain asiantuntijat.

Tässä yhteydessä on mielenkiintoista huomata, että monet organisaatiot siirtävät epäröimättä pilveen koko liiketoimintajärjestelmänsä – eli koko liiketoiminnan kannalta kriittisimmän osan – mutta fyysisen turvan suhteen silti emmitään.


Tällaisena STANLEY näkee pilven turvan

Juuri nyt on käynnissä monia projekteja, joissa asiakkaamme haluavat siirtää fyysisen turvansa pilveen. Teemme työtä monien sellaisten toimijoiden kanssa, jotka vaativat korkeinta turvallisuustasoa, ja moni niistä on nyt siirtymässä pilvipohjaiseen STANLEY Hosted Services -ratkaisuumme. Turvallisuutta halutaan lisätä ja huomataan, että turvapalvelukeskuksemme ja sen turvallisuusasiantuntijoiden kautta me kykenemme tarjoamaan sellaista ennakoinnin mahdollistavaa etävalvontaa, jota organisaatiot eivät kykene itsenäisesti saamaan aikaan kohtuullisin kustannuksin. Meillä ne saavat käyttöön redundantit, dedikoidut palvelimet korkeimman turvaluokan IT-ympäristössä, jota päivitetään jatkuvasti aivan turvallisuuskehityksen eturintamassa.

Samoin saadaan käyttöön koko STANLEY Hosting Team -tiimin osaaminen, joka auttaa pohjoismaisia yrityksiä käynnistämään toimintaa yhdessä STANLEY-turvapalvelukeskuksen kanssa. He ovat tottuneita tarvittaessa nopeisiin ja akuutteihin toimenpiteisiin. Kaikki tämä on luonnollisesti erittäin tärkeää, mutta tietyllä tavoin tärkein tehtävä on kuitenkin valvoa ja ennakoivasti sulkea pois kaikki uhka- ja riskitendenssit jo ennen kuin niitä edes esiintyy.

Asiakas saa käyttönsä myös STANLEY Securityn kaiken tietotaidon teknisen turvallisuuden kehityksestä. Tämä on tärkeää kaikessa – jo ensivaiheesta kun on meidän avullamme kartoitetaan tarpeet ja se, mitä halutaan saavuttaa siirtämällä fyysinen turvallisuusratkaisu pilveen, aina siihen asti että voimme olla kumppani, joka jatkuvasti inspiroi ja tarjoaa omaa kokemustaan, tavoitteena yhdessä koko ajan parantaa tietoturvaa turvallisuutta.


Miksi pilvi on ylivertainen fyysisen tietoturvan suhteen?

Kaikkien turva-aspektien, alempien kustannusten ja kohenevan kassavirran lisäksi joustavuus on luultavasti se asia, jota pilviratkaisussa eniten arvostetaan.

Kun kaikki sijaitsee pilvessä, toimintoja on helppo hallinnoida, missä sitten fyysisesti ollaankaan. Olemme nähneet pohjoismaisia organisaatioita, joissa saattaa yhtäkkiä olla yksi ainoa vastaava henkilö kaikkien maiden ja kaikkien toimistojen kulkujärjestelmälle. Esimerkiksi STANLEY Flow:n avulla voi antaa yksittäisille henkilöille yksityiskohtaisia toimintaoikeuksia, jotka voidaan lähettää suoraan heidän matkapuhelimeensa. Näin muutosten hallinnointi on paljon nopeampaa, ja käyttöliittymäkin on varsin helppokäyttöinen.

Järjestelmä myös takaa turvallisuusvastaavalle suoran kontrollin ja pääsyn kaikkeen tärkeään dataan reaaliajassa. Henkilö voi esimerkiksi seurata itse matkapuhelimellaan turvakameroita, sijaitsevat ne sitten Turussa, Malmössä tai Bergenissä.


Pilven määritelmä voi vaihdella

Uuden ajan pilviturva on siis paljon muutakin kuin sitä, että palvelimet sijaitsevat pilvessä. Joustavuus ja mahdollisuudet ovat likimain loputtomat. Itsestään selvää on, että kaikki yksiköt ja anturit ovat yhteydessä IP-verkkoon. Tämän ei kuitenkaan välttämättä tarvitse merkitä sitä, että palvelinten käyttö on ulkoisten palveluntarjoajien varassa. Jotkut asiakkaistamme haluavat edelleen käyttää omia palvelimiaan, mutta tehdä koko järjestelmästä IP-pohjaisen. Sen ansiosta saadaan käyttöön kaikki ne pilvimahdollisuudet, joita monet turvallisuusvastaavat ovat kaivanneet. Tällöin STANLEY Hosting Team vastaa sovellusten käytöstä ja ehkäisevien ylläpitotoimien suorittamisesta etänä. Luonnollisesti turvapalvelukeskuksemme valvoo kaikkea järjestelmään liitettyä. Jos jokin ei toimi, tulee automaattisesti tekninen hälytys, jonka jälkeen ryhdymme toimenpiteisiin, usein jo ennen kuin asiakas edes havaitsee häiriöitä tai tuotantokatkoksia.

Valitsee asiakas sitten minkä tahansa ratkaisun, avaa STANLEY Hosted Services sellaisten mahdollisuuksien maailman, josta olemme tähän asti nähneet vain murto-osan.

 

STANLEY Hosted Services tarjoaa yhdessä STANLEY-turvapalvelukeskuksen kanssa pohjoismaisille yrityksille mahdollisuuden ottaa askel kohti tulevaisuuden turvallisuutta jo nyt. Vastaamme koko turvallisuusratkaisusta ja varmistamme, että sekä fyysinen turva, kuten kamerat ja kulkujärjestelmä, että digitaalinen kokonaisuus ovat suojatussa redundantissa pilviratkaisussa.

Sinulla on suora reaaliaikainen pääsy omaan tärkeään dataan. Turvallisuusasiantuntijamme työskentelevät ympäri vuorokauden koko vuoden, jotta asiakas voi tuntea, että turvallisuus on suojassa osaavissa käsissämme.

Autamme siirtymisessä moderniin integroituun tietoturvaratkaisuun. Jossa käytettävyys, joustavuus, skaalattavuus – ja tietoturva – paranevat.