Suunnitelma siirtymisestä pilvipohjaiseen turvaan

Nykyään turvallisuus- ja IT-kysymyksiä käsitellään yhä enemmän yhdessä. Pohdittaessa fyysisen turvan siirtämistä pilveen on tiedostettava, että se vaatii lisääntyvää yhteistyötä IT- ja turvallisuusosastojen välillä, ja silloin on saatava yhteisymmärrys siitä, missä ollaan nyt ja mitä halutaan saada aikaan. Juuri tästä STANLEY Securityllä on laaja kokemus.

Kun yhä enemmän turvatuotteita, kuten valvontakameroita ja kulkujärjestelmän avainkomponentteja liitetään internetiin, se avaa monia etuja. Riskejä voidaan vähentää ja kustannuksia alentaa, kun esimerkiksi hälytyksen voi tarkistaa saman tien etänä lähettämättä vartijaa paikalle.

Myös kiinteistöjärjestelmiin on liitetty monenlaisia älykkäitä antureita esimerkiksi valojen ohjaukseen sekä ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmien tehostamiseen. Internet of Things (IoT) -järjestelmiin liitetään yhä enemmän laitteita. Se mahdollistaa etävalvonnan ja tehostamisen tavalla, joka ei aiemmin ole ollut mahdollista.

Turva-ala uteliaana odottavalla kannalla

Monet turvallisuusvastaavat ovat päättäneet odottaa ja katsoa, mihin kehitys on menossa. Samaan aikaan aiempia teknisiä haasteita on selätetty. Kyseessä on uudenlainen tilanne, jossa turvallisuus ja IT sulautuvat yhteen. Nyt turvallisuusvastaavien on perehdyttävä IT-turvakysymyksiin sellaisella tavalla, joka ei ole aiemmin ollut välttämätöntä, ja IT-vastaavien on ymmärrettävä fyysisen turvan haasteet.

On kuitenkin nähtävissä selkeitä merkkejä eteenpäin menemisestä, kun sekä IT- että turvallisuusosastot edistävät yhdessä kehitystä. Ymmärretään, että pilven edut ovat suuria, sekä puhtaasti turvallisuusnäkökulmasta, että taloudellisesti järkevänä ratkaisuna. Pilvipohjaisessa ratkaisussa voi työskennellä paljon ennakoivammin, jolloin turva on korkeammalla ja tasaisemmalla tasolla kuin perinteisesti, ja sitä voi etävalvoa niin, jotta esiintyviä ongelmia voidaan korjata ennen vahingon tapahtumista.

Pilvessä sijaitseva fyysinen turva tarjoaa niin monia uusia vaihtoehtoja, että sen käyttöönottoa kannattaa vakavasti harkita. Kuten joku joskus sanoi: jos haluaa liiketoimintajärjestelmänsä – usein koko liiketoiminnan kannalta kriittisimmän osan – pilveen, ei tarvitse olla huolissaan, etteikö myös turvallisuus toimisi pilvessä. Puhumattakaan niistä suurista eduista, joita saadaan, kun toimintaa on monissa eri paikoissa.

Ajattele näin, jos haluat siirtyä pilviratkaisuihin

Muutos ei tapahdu yhdessä yössä. Sopiva tilaisuus saattaa löytyä, kun on aika päivittää olemassa olevaa laitteistoa ja ohjelmistoa. Siihen mennessä on aikaa varmistaa, että nykyään käytössä olevat IoT-tuotteet täyttävät vaatimukset ja tarkistaa, mitkä osat vaativat päivitystä tai tulee korvata uusilla. Suurta osaa olemassa olevasta infrastruktuurista, kuten kameroita ja erilaisia antureita, voi useimmiten käyttää myös pilviratkaisussa.

STANLEY Security neuvoo etenemisessä

Meillä on kokemusta monenlaisista muutoksista: perinteisistä paikallisratkaisuista aina pilvipohjaisiin virtuaalijärjestelmiin STANLEY Hosted Services -kokonaisuudessa. On olemassa paljon sudenkuoppia, joihin putoaminen on vältettävissä riippuen siitä, missä ollaan nyt ja mihin halutaan. Monet virheet voi välttää hyvällä suunnittelulla.

Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Me kerromme mielellämme pilviratkaisuista – lisääntyvistä mahdollisuuksista, lisääntyneestä turvasta ja alemmista kustannuksista.

 

STANLEY Hosted Services tarjoaa yhdessä STANLEY-turvapalvelukeskuksen kanssa pohjoismaisille yrityksille mahdollisuuden ottaa askel kohti tulevaisuuden turvaa jo nyt. Vastaamme koko turvaratkaisusta ja varmistamme, että sekä fyysinen turvallisuus, kuten kamerat ja kulkujärjestelmä, että digitaalinen kokonaisuus ovat suojatussa redundantissa pilviratkaisussa.

Sinulla on suora reaaliaikainen pääsy omaan tärkeään dataan. Turva-asiantuntijamme työskentelevät ympäri vuorokauden koko vuoden, jotta voisit tuntea, että turvasi on suojassa turvallisissa käsissämme.

Autamme siirtymisessä moderniin integroituun turvaratkaisuun. Jossa käytettävyys, joustavuus, skaalattavuus – ja turvallisuus – paranevat.