Tarkistuslista: vinkkejä tyhjänä olevan kiinteistön turvallisuuden varmistamiseen

Kuinka yrityksessäsi on reagoitu COVID-19 ympäröiviin toimenpiteisiin? Vallitsevan tilanteen jatkuessa ja kehittyessä monet organisaatiot ryhtyvät toimenpiteisiin ihmisten ja omaisuuden suojelemiseksi, etenkin kun tiloja on tilapäisesti suljettu ja sosiaalisia kontakteja vältellään.  

Me STANLEY Securitylla haluamme auttaa sinua ja siksi olemme listanneet 10 helppoa vinkkiä, jotka auttavat varmistamaan yrityksen ja sen ympäristön turvallisuuden tilojen ollessa tyhjillään.

1. Testaa hälytysjärjestelmän toiminta
Tämä usein unohdetaan, vaikka sen tulisi olla prioriteettilistan kärkipäässä.

2. Päivitä yhteyshenkilöiden tiedot
Aivan kuten hälytysjärjestelmän testaaminen, tämä unohdetaan helposti, varsinkin kun organisaatiossa tapahtuu paljon muutoksia, kuten nyt. Mikäli jotain tapahtuu, turvapalvelukeskuksen on tiedettävä, kehen organisaatiossa voidaan ottaa yhteyttä hälytyksen / vaaratilanteen tyypistä riippuen.

3. Pidä henkilökunta ajan tasalla viestimällä muuttuneista tilanteista
Viestintä on tärkeää kaikilla tasoilla, jokaisena hetkenä muuttuvassa ympäristössä. Muista kertoa työntekijöillesi toimenpiteistä, joita yritys toteuttaa ihmisten ja omaisuuden suojelemiseksi.

4. Tarkista kamerat
Onko ne kohdistettu oikein halutuille alueille? Näetkö online-kuvaa ja onko kamerat kytketty oikein videonhallintaohjelmistoon (VMS) tai verkkovideotallentimeen (NVR)? Milloin viimeisin laiteohjelmiston päivitys on tehty? Jos edellisestä päivityksestä on aikaa tai et tiedä miten päivitys tehdään, ota yhteyttä turvallisuustoimittajaasi ryhtyäksesi toimenpiteisiin.

5. Tarkista VMS- tai NVR -levyn tallennusasetukset
Joissain tapauksissa tallennusanalytiikan säätämistä kannattaa harkita. Jos tallennustilaa on kriittisen vähän, säädöillä voi lisätä tallennuskapasiteettia. Etäominaisuuksien tarkastaminen on myös kriittistä, sillä kiinteistö saattaa olla tyhjillään pitkän aikaa. Mikäli järjestelmän etäominaisuuksia ei ole aiemmin käytetty, nyt on hyvä aika tutustua niihin.

6. Päivitä työntekijöiden kulkuoikeudet
Monissa yrityksissä ylläpidetään sosiaalista etäisyyttä kehottamalla työntekijöitä työskentelemään etäyhteyksien avulla kotoa käsin. Varmista, että kulkuoikeudet on säädetty oikein kulunhallintajärjestelmässä. On myös tärkeää tiedottaa työntekijöille, mikäli heidän kulkuoikeuksiinsa tehdään muutoksia.

7. Käytä vierailijahallintajärjestelmää tiloihin ulkopuolelta saapuvien henkilöiden seurantaan
Organisaatiot, joilla on vierailijahallintajärjestelmä voivat lisätä ajankohtaisia kysymyksiä osaksi erityistä seulontaa:

  • Onko sinulla kuumetta, yskää tai hengitysvaikeuksia?
  • Oletko viime aikoina ollut yhteydessä jonkun kanssa, joka on saanut koronavirustartunnan?


Näiden kysymysten lisääminen vierailijahallintajärjestelmään voi tarjota syvempää informaatiota organisaatiollesi. Kun se on vielä integroitu kulunvalvontajärjestelmään, siitä tulee entistä tehokkaampi tapa vähentää terveys-, ja turvallisuusriskejä.

8. Tarkista ja / tai tee muutoksia hälytyksiin ja ilmoituksiin tarvittaessa
Lähes kaikki turvallisuusohjelmasi ominaisuudet tarjoavat etähälytyksiä ja -ilmoituksia. Nyt on hyvä aika tarkistaa tarkalleen, mitä niistä halutaan vastaanottaa - ja ehkä myös se, mitä halutaan poistaa toistaiseksi. Nyt on myös täydellinen tilaisuus poistaa jokin ärsyttävä hälytysviesti, joka on vaivannut pitkään.

9. Luo mukautettu aikataulu työntekijöille ja toimituksille
Mikään yritys tuskin haluaa lopettaa liiketoimintaansa. Monet yritykset vastaanottavat edelleen toimituksia, ja työntekijöiden on toisinaan päästävä käymään toimitiloissa. Harkitse henkilöstölle aikataulun luomista ohjeineen, joka mahdollistaa sosiaalisen etäisyyden sekä liiketoimintakriittiset toimitukset optimaalisissa olosuhteissa.

10. Hyödynnä myös muita älykkäitä ratkaisuja
Älylaitteiden avulla voi pitää asiat sujuvana ja käynnissä myös silloin kun tiloissa ei ole ketään. Älykkäillä termostaateilla voi säätää optimaalista lämpötilaa ja etäohjauksella voi varmistaa, että valot palavat oikeaan aikaan. Älylukitusratkaisut ovat myös kustannustehokas tapa avata ja sulkea lukot etänä.

 

Yllä olevan tarkistuslistan vinkkejä käyttämällä yritystä voidaan suojata paremmin sen ollessa tyhjillään näinä epävarmoina ja poikkeuksellisina aikoina.
Haluatko kohdennetumpia ratkaisuja yrityksesi tarpeisiin? Ota yhteyttä meihin niin autamme mielellämme.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai myyntihenkilöön.