Kulunvalvonta osana hyvää yritysturvallisuuskulttuuria

Kehittämällä hyvän turvallisuuskulttuurin yrityksen sisällä, pidät huolta työntekijöistä ja yrityksestä.

STANLEY Securityn kulunvalvonnalla saat järjestelmän, joka kertoo kenellä on pääsy yritykseesi ja kenellä on erityiskulkuoikeuksia.

Monissa suurissa yrityksissä työntekijöille annetaan erilliset pin-koodilliset avainkortit, jotka voivat rajoittaa pääsyä esimerkiksi palvelinhuoneisiin tai muihin tärkeisiin tiloihin. Riippumatta siitä onko kulunvalvonta tietojen, työmaan, terveysalan yrityksen tai kauppakeskuksen suojaamiseksi, on hyvä ajatus tarkistaa mitä hyvä turvallisuuskulttuuri tarkoittaa yrityksellesi. Ilman asianmukaista koulutusta ja tietoa, voi kulunvalvonta nopeasti menettää tarkoituksensa.

Peräänkuulutamme tietoisuuden lisäämistä

Vaikka monet ovet, portit ja vastaavat tilat ovat suojattuttuja kulkuoikeuksilla, voi niin sanotuista ”seuraajista” tulla ongelma yritykselle. Tämä tarkoittaa sitä, että työntekijät sallivat kollegoiden tai muiden luvattomien henkilöiden tulla sisälle samalla oven avauksella. Tämä täysin luonnollinen teko, kuten oven pitäminen auki toiselle voi vaikuttaa harmittomalta asialta, mutta tarkoittaa samalla myös sitä, että kulunvalvonta on menettänyt tarkoituksensa.

Toimistorakennuksissa, joissa on paljon vuokralaisia, on usein kehnompi turvallisuuskulttuuri, etenkin pääsisäänkäynnillä. Pääovista seuraajat pääsevät helposti sisälle samalla ovenavauksella työntekijöiden kanssa. Huomio ulkopuolisista lisääntyy vasta yrityksen omissa tiloissa, koska on helpompaa pistää merkille vieraat kulkuluvattomat ihmiset, etenkin erityistiloissa.

Kaupallisen kiinteistön turvallisuuspäällikkönä on tärkeää rohkaista ihmisiä ottamaan vastuuta, myös omien tilojen reuna-alueilla. Pitkälle pääsee jo kysymällä kohteliaasti ”Ketä olet tullut tapaamaan?” tai ”Voinko olla avuksi”? Tämä on helpompaa, jos kaikilla on kulkulupa näkyvillä, myös yrityksen vierailla. Mikäli henkilöltä puuttuu kulkulupa tai vierailijakortti, kysy ketä he ovat tapaamassa ja auta henkilöä löytämään sovittu tapaamispaikka.

Lisäturvallisuutta kortilla ja koodilla

Valitettavasti tiedämme, että monien yrityksien työntekijät käyttävät kulkukorttia ja koodia ainoastaan työajan ulkopuolella. STANLEY Security suosittelee, että kortteja ja koodeja käytettäisiin myös työaikana. Tämä vaikeuttaa kadonneen kortin väärinkäyttöä sekä helpottaa kaikkien ovien kulkutapahtumien seuraamista. Tämän kaltainen tieto saattaa osoittautua lopulta erittäin hyödyllisesi.

Etsitkö uusi ratkaisuja?

Kulunvalvonnan mahdollisuuksia on monia ja ne kattavat erilaisia tarpeita. Mikäli etsit älykästä ja digitaalista ratkaisua ilman kaapeleita, löydät ratkaisun STANLEY Flowsta.