Ohjelmistotukipalvelu

Paras käytettävyystaso ja tuki turvallisuusjärjestelmille

Toimivilla ohjelmistoilla ja tukipalveluilla asiakkaamme saavat turvallisuusjärjestelmän parhaan mahdollisen käytettävyystason ja tuen ohjelmistojen käyttöön. Päivittämällä ohjelmistot säännöllisesti hyödynnetään turvallisuusjärjestelmää entistäkin tehokkaammin uusien ominaisuuksien ansiosta sekä varmistetaan ohjelmistojen yhteensopivuus muihin tärkeisiin järjestelmiin.

Ohjelmistotukipalvelu toteutetaan asiakkaan kanssa yhdessä sovittujen toimintamallien ja palvelutasojen mukaisesti. STANLEY Security Oy:n asiantuntijat suorittava sovittuja tukipalvelutehtäviä pääsääntöisesti etäpalveluna tietoliikenneyhteyksiä hyödyntäen sekä puhelintukena.

STANLEY Security Oy:n ammattitaitoinen ja kokenut asiantuntijaorganisaatio palvelee kaikissa turvallisuusjärjestelmien huoltoon, ohjelmistotukeen ja käyttöön liittyvissä palveluissa nopeasti ja laadukkaasti. Palvelu on saatavissa helposti yhdestä palvelunumerosta ja palvelemme asiakkaitamme valtakunnallisesti sekä olemme paikallisesti lähellä 16 toimipaikalla.

Palveluun sisältyy mm:

  • Ohjelmistotukipyyntöjen vastaanotto 24/7
  • Järjestelmien käyttöön liittyvä neuvonta
  • Häiriötilanteiden nopea ratkaisu puhelintuen ja etäyhteyksien avulla
  • Ohjelmistojen päivitykset
  • Asiakasraportoinnit

 

STANLEY Security Oy, yleistä palveluista:

STANLEY Security Oy noudattaa palvelutoiminnassaan sopimusasiakkaidensa kanssa sovittuja palvelutasoja, -sopimuksia ja niiden ehtoja. Muiden kuin sopimusasiakkaiden tai -kohteiden osalta käytetään soveltuvilta osin STANLEY Security Oy palvelukohtaisia- sekä IT2018 sopimusehtoja poislukien sopimuksien palvelutasot.

Mikäli et ole vielä sopimusasiakkaamme, jätä meille yhteydenottopyyntö klikkaamalla tästä. Olemme yhteydessä teihin mahdollisimman pian.

IT2018-sopimusehdot: https://it-ehdot.fi/