STANLEY Security osallistui drone -havaintotesteihin Interpolin ja poliisin kanssa Norjassa


Norjan poliisi toteutti 28. – 30. Syyskuuta yhdessä Interpolin, Avinorin ja Norjan viestintäviranomaisen kanssa havaintotestauksen Gardermoenin lentokentällä Oslossa, jossa he testasivat ja arvioivat 17 erilaista drone-vastatointa, mukaan lukien STANLEY Validrone ™.


Harjoituksen tarkoituksena oli löytää ratkaisuja, joilla voidaan varmistaa lentoasemaympäristön turvallisuus, joilla voidaan seurata, paikantaa ja tunnistaa droneja ja niiden lentäjiä. Lisäksi harjoituksesta kerättyjen tietojen avulla voidaan lisätä ymmärrystä siitä, mitä drone -uhkat voivat sisältää ja miten ne voidaan välttää, sillä monissa maissa ei ole lakeja, jotka antavat hallitukselle, viranomaisille ja lentoasemien omistajille oikeuden häiritä lentävää dronea. Interpolin tulevan raportin, jossa esitetään harjoituksen tulokset, on tarkoitus toimia lainvalvonnan kehyksenä, ja se tulee olemaan saatavilla Interpolin 194 jäsenmaassa.

Kaikki toimijat saivat esitellä laitteitaan paikan päällä lentoasemalla, joka oli toiminnassa ja täysin aktiivinen, muiden toimijoiden ja järjestäjien ollessa katsojia. Jokainen vastatoimenpide arvioitiin ja luokiteltiin määriteltyjen kriteerien mukaisesti. Tuotepäällikkö Gustav Norvik sekä New Solution Offering Manager Lars-Morten Olsen olivat länsä edustamassa STANLEY Securitya. He olivat erittäin tyytyväisiä tapahtumaan ja Validrone -esitykseen.

- Sen lisäksi, että tapasimme ja keskustelimme muiden markkinoilla toimijoiden kanssa ja näimme, mitä heillä on tarjottavana, meillä oli myös mahdollisuus testata Validronea haastavassa lentoasemaympäristössä. Harjoitukseen osallistuminen oli palkitsevaa ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten demonstaraatio meni, sanoo Gustav Norvik.

- Testauksemme sujui suunnitelmien mukaisesti, eikä puoleltamme esiintynyt poikkeamia. Odotamme nyt innolla Interpolin julkaiseman raportin lukemista sekä sen esittämiä tuloksia, Lars-Morten Olsen sanoo.

 

Lue lisää havaintoesityksestä täältä